1st

3rd

duminică, 16 martie 2014

A minți sau a spune adevărul ... ?

V.V. P. mincinosul

         Se spune ca cine se învață mincinos, atunci când spune adevărul se îmbolnăvește, iar cel ce minte astăzi pentru tine mâine va minți împotriva ta. Teoretic nu e greu sa faci diferența dintre un om mincinos si un om cinstit, dar practic din diferite motive aceasta diferență dintre MINCIUNA si ADEVAR nu se prea face. Dimpotrivă parca minciunile sunt mai dulci si mai de preferat decât adevărul, deși  majoritatea daca ar fi întrebați  vom  susține ca preferam adevărul .
Sursa: http://informatorulmoldovei.ro
Adevărul este atât de întunecat in aceste timpuri si minciuna atât de fixata, încât n-am fi in stare sa cunoaștem adevărul daca nu l-am iubi.  Strategia : o minciuna spusa destul de des devine adevăr, este practicata pe scara larga la televiziuni si de politicieni ... si de mulți alții.
          Oricine este in stare sa mintă nu este vrednic de a fi socotit in rândul oamenilor; si orișicine nu știe sa tacă nu este vrednic sa  conducă, deoarece minciuna in toate împrejurările îl umilește pe om, si se poate scuza, dar nu se poate ierta, caci nu se poate ști unde are sa ajungă cel care începe cu ea.
                Acum știm ca minciuna este prezenta in toate paturile sociale, pe politicieni ii consideram campioni dar este unul care excelează , care este campionul tuturor. Vorbim de Pinocchio de Romania ... Victor Ponta  care minte cu o ușurința înfiorătoare, minciuna la el este ceva zilnic, face parte din el din natura lui. Este dezarmant sa știi ca el a ajuns acolo ajutat de noi romanii. Deși adevărul doare trebuie spus, noi oarecum avem  ceva din natura lui, deoarece noianul de minciuni debitat de el nu ne afectează, nu ne mișca, nu ne scoate din casa; minciuna pentru noi e ceva suportabil, se accepta, nu e un capăt de lume.
              Nu sunt supărat pentru ca m-ai mințit. Sunt supărat pentru ca nu te mai pot crede, ne spune F. Nietzsche  deoarece pata pe care o lasă o singura minciuna nu poate fi ștearsa de o suta de vorbe adevărate. Un mare adevăr ni-l împărtășește R. Wurmbrand  referitor la faptul ca cel ce minte astăzi pentru tine mâine va minți  împotriva ta.


Citate folosite: 
de R. Wurmbrand, de F. Nietzsche, de Abu Shakur Balkhi,de Blaise Pascal, de V. I. Lenin, de Francois Fenelon, Ioan Slavici

Surse:
http://www.intelepciune.ro/
http://www.citate.ro/citate-minciuna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu