1st

3rd

luni, 10 martie 2014

Politicianul român te vrea sărac

Sursa: http://victoriaungureanu.blogspot.ro/2011_03_01_archive.html
In furtuna discuțiilor pline de promisiuni pompoase legate de binele dorit României e simplu de observat faptul ca Romania nu este una, Romania este formata din doua Romanii. Romania politicienilor, oamenilor de afaceri apropiați partidelor politice, pensionarilor proveniți din administrația apropiata politicului care beneficiază de pensii grăsane s.a. Aceasta Românie este a celor care trăiesc in opulență si se bucura de un trai de viața îmbelșugat, se bucura de puterea de decizie, de beneficii fiscale generoase; in cele mai multe cazuri ei neplătind taxe si impozite, pentru ca ei sunt `șmecheri` si știu sa fenteze statul,  fata de România pensionarilor cu pensii pana in 1000 lei din care cea mai mare parte o dau pe medicamente, întreținere si ce mai rămâne pe mâncare; Romania romanilor  care trăiesc in sărăcie cu salarii minime; Romania romanilor care se trezesc de dimineața muncesc o luna întreaga, plătesc impozit pentru ca muncesc (16%), plătesc taxe pentru pensie, șomaj, TVA, taxe pentru fiecare litru de carburant cumpărat , etc.  ... și realizează ca deși muncesc trăiesc in lipsuri
              Românie romanilor care  nu pot fenta taxele, nu pot beneficia de banii strânși din taxele plătite de ei si de firmele la care ei  lucrează; Romania romanilor care se bucura de un mic si o bere si ii votează pe cei care trăiesc in opulență, Romania romanilor care se înfrupta din minciunile politicienilor si care nu știu in naivitatea lor sa facă diferența intre minciuna si adevăr, intre cinste si hoție.
                Romania politicienilor, oamenilor de afaceri apropiați partidelor politice, pensionarilor proveniți din administrația apropiata politicului nu vor ca noi sa avem un trai mai bun,  sa avem locuri de munca unde sa ne fie răsplătita munca cu salarii care sa ne asigure un trai decent.
                De ce ar vrea ei sa aducă investitori care sa creeze locuri de munca , de ce ar face ei investiții din banii strânși din taxele noastre, de ce ar vrea ei ca sa ne câștigam pâinea prin propriile noastre puteri, atunci când noi ii votam pentru ca ne dau pomana un kg de ulei unul de zahar si unul de orez lunar?
Votezi pentru zahar orez si ulei ...  asta primești .... dar sa nu crezi ca pentru asta nu plătești un preț. Romanii care votează pentru aceasta pomana sunt in mare majoritatea pensionari dar nu numai, iar prețul plătit este singurătatea si sărăcia. Aceiași pensionari care au votat pentru kilogramul de ajutoare au rămas singuri pentru ca din tara au plecat copii lor care nu au unde munci; in spitale atât ei cat si ceilalți romani din Romania celor săraci nu au parte de un tratament decent pentru ca medicii pleacă cu miile din tara iar cei care iți dau de pomana kilogramul de mâncare sifoneaza banii din sistemul de sănătate si se tratează in clinicile private din străinătate pentru ca din păcate ei isi permit iar noi nu.
Sursa: http://gandeste.org/politica

                Un caz elocvent este cel al orașului Constanta in care majoritatea votează pentru mila primarului Mazăre, pentru pachetele de ajutoare primite de la primărie si consiliul local. Vrei sa trăiești bine din pomana? Nu se poate! Daca vrei sa ai un trai mai bun  trebuie sa ai orgoliul sa  iți dorești un loc de munca ca sa te întreții singur, sa  muncești ca doar nu ai handicap sa ai pretenția  sa trăiești din munca altora. Nu este de mirarea ca orașul Constanta deși oraș turistic arată cum arată; cel mai bun exemplu fiind Cazinoul. Statiunea Mamaia nu reprezinta orasul Constanta, orasul este mult mai mare nu se limiteaza numai la o satiune. 
         Tu te tratezi in spitale pline de gândaci pe când ei își permit sa se trateze in America, vezi cazul lui Nicușor Constantinescu președintelui consiliului local din județul Constanta.
Normal ca ei își doresc sărăcia noastră, normal ca ei vor ca noi sa trăim in nevoi pentru ca ei ne pot controla mai ușor așa, momindu-ne cu pachete de mâncare de parca am fi deținuți într-un lagăr si nu cetățeni liberi care au drepturi egale cu politicienii; cetățeni careau dreptul  sa se bucure de bunăstare într-o țară care deține resurse pentru toți nu numai pentru politicieni, familiile lor si cei din jurul lor.
Politicienii aceștia  realizează ca exista pericolul ca alte instituții sa se ridice împotriva lor ca sa ii pedepsească pentru ilegalitățile si nedreptățile pe care le fac poporului roman; astfel incit s-au pregătit din timp si  au contraatacat de fiecare data când cineva a fost împotriva lor. Au ajuns sa conducă televiziuni, ziare, posturi de radio  care sa împroaște cu mizerii pe cei care le amenința averile dobândite prin frauda. Ei reușesc prin televiziunile lor sa spele creierele Romanilor sa ii manipuleze si sa ii întoarcă împotriva celor care ii pedepsesc pe politicienii corupți si pe cai care prin frauda pagubesc statul roman (adica pe noi platitorii de taxe). Au reusit chiarsa ii facă pe romanii din Romania săraca sa le plângă de mila celor care trăiesc in palate (vezi cazul Becali), celor care au câștigat milioane de euro prin fraudarea statului prin neplata taxelor (vezi cazul condamnaților din fotbal);  taxe pe care eu si tu le plătim fie ca vrem sau nu, ele sunt incluse in salarii si in produsele pe care la cumpăram zilnic.

                La televiziuni ipocrizia si fățărnicia, minciuna este prezenta la cote alarmante; prezentatori de talk-showuri îmbrăcați in costume extrem de scumpe `plâng`  de mila pensionarilor si oamenilor străzii  făcând un show ieftin doar pentru audienta si pentru a manipula mesele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu