1st

3rd

sâmbătă, 18 februarie 2012

Isteria stirilor senzationale

`În toată America nu este vreo trăsătură mai periculoasă decât divinizarea isteţimii neînsoţită de responsabilitate morală`
 
     Deschizi Tv-ul  unde  vezi  si asculti stiri care mai de care piperate cu cuvinte cat mai `elevate` pentru publicul dornic sa afle ce `carnagii, abuzuri, brutalitati socante sau ce descoperiri macabre` au facut diferiti indivizi prin cine stie ce localitati uitate de lume. Chiar si in ziare si pe internet nu esti scutit de stirile impaunate cu` clipe de cosmar sau clipe de groaza` care sa atraga publicul consumator de `brutalitati`, sau banalitati de genul :         ` Dl. X sia cumparat morcovi din piata`.
   In goana dupa senzationalul care sa ridice audienta  ce se traduce prin bani...multi bani, ratinunea s-a pierdut pe drum la fel si prejudecatile si bunul simt. Paca nu ai maini destule sa te crucesti cand mai vezi ce `boroboate` de megastiri dau unii, de te intrebi ce o fi intentionat sa transmita `publicului larg` jurnalistii in cauza. Unii dau stiri cu fostul ministru in fundul gol,  altii se dau in petic pe la televizune cand servesc o bucatica unul din altul sau mai se gaseste cate unul sa se casatoareasca cu un mort !!?? Mult mai grav este ca in aceasta goana nebuna dupa stiri si anunturi `bomba`  este lezata intimitatea si integritatea multor persoane nevinovate de la oameni de stat pana la copii. Se zice ca presa este `cainele de paza al democatiei`  dar parca uneori cainele respectiv numai de democratia nu are grija. Este folosit sa santajeze sau sa latre fara nici o noima in speranta ca va castiga un pik de audienta. In ziua de azi cuvinte ca integritate, ratiune, verticalitate, bun simt par niste injuraturi la adresa celor care livreaza asemenea  informatii pe canalele media. Stai si te intrebi cu teama daca se poate mai mult…. si parca ceva iti spune ca se pote atata timp cat cei din breasla furnizorlilor de stiri si divertisment nu isi fac curatenie in ograda proprie.Ceva reguli de conduita parca nu ar strica, poate chiar ar ajuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu