1st

3rd

duminică, 26 februarie 2012

Locuri de muncă in străinãtate vs ţepele firmelor de recrutare


Cunoscand dorinta multori romani de a gasi un loc de munca in strainatate multe firme dubioase se ofera sa iti gaseasca ceva de lucru schimbul unor comisioane platite in prealabil. Asfel ajungi sa platesti 200 de euro  avans pentru un contract la capsuni in Spania, de exemplu, si  200 de euro la semnarea contractului. Firma  in cauza dupa ce a strans cateva zeci de romani dornici sa scape de saracia din Romania, ii pune intr-un autobuz si ii trimite in Spania. Asta s-a intamplat cu o cunostinta, care a ajuns in Spania, unde trebuia sa ii astepte cineva. I-a asteptat intradevar 3 indivizi dubiosi  (romani si polonezi ) care au venit cu o dubita ce nu arata a autovehicul  pentru  transport persoane. Asa ca devenind suspiciosi o parte din grupul respectiv a refuzat sa mearga cu cei care ii astaptau motivand ca vor sa contacteze firma inainte  pentru a cere explicatii. Lucrurile au devenit din ce in ce mai clare cand firma nu le raspundea la telefon iar nici site-ul firmei nu mai aparea pe internet. Asa ca fiecare a trebuit sa se descurce.
O alta metoda de tepuire este ca in contractul incheiat sa se specifice faptul ca firma de fapt iti ofera consultanta pentru ati gasi un loc de munca in strainatate, astfel daca ti se pun in fata 2 oferte de munca pe care le refuzi atunci contractul se rezilieaza iar banii platiti nu se pot recupera.
O firma serioasa  care ofera un loc de munca in strainatate isi ia comisionul din salariul pe care il castigi la locul de munca oferit; astfel firma ofertanta are interesul  sa iti gaseasca un loc de munca bun. Daca cere comision inainta firma se deroga de orice responsabilitati, astfel chiar daca ai primit un job bun sau nu firma are castigul asigurat. Sau mai rau, firma este infiintata special pentru a profita de oamnei si a-i insela.
Un alt lucru pe care poti sa il faci este sa te interesezi  si sa gasesti persoane care au mai aplicat la firma respectiva si care obtinut joburi in strainatate prin ea. Incearca sa ii contactezi sa le ceri pararea. Daca nu gasesti astfel de pesoane e posibil sa fi primul care merge cu o astfel de firma, ceea ce nu prea e indicat. In momentul cand eram student am facut asa cu un anume `Barbacaru`. M-am interesat la alti coegi care au obtinut contracte prin el, au fost in Anglia la ferme si s-au intors, astfel  am avut siguranta ca e ok daca platesc cei 100 de euro ca sa obtin contractul.
Mai sunt deasemnea firme din afara care iau legatura cu AJOFM pentru a gasi muncitori in romania, dar in cazul acestora nu te ajuta AJOFM cu nimic daca nu se respecta contractul de munca in tara in care esti, trebuie sa iti asiguri `spatele`  singur inscriindu-te la un sindicat. Sindicatele din strainatate sunt mai serioase decat cele din Romania.
Oricum un lucru este clar, trebuie incerci sa te feresti de firmele care percep comision inainte, sunt suspecte din start. Banii dati putin probabil ca mai pot fi recuperati; si care este acela care e dispus sa apeleze la justitia romana petru recuperarea lor?

Articole  pe aceeiasi tema:

10 comentarii:

  1. TEAPA CU AVDG ARAD STR GEORGE COSBUC NR 57 APT 1 atentie la acestia

    RăspundețiȘtergere
  2. si NEW JOB DIVERS CONSULTING, din buc . Am fost prostiti si am platiti comision de 150 de euro pentru servici in germania , dupa luni de asteptare si nimk doar amanari am reziliat contractul dar banii inca nu i-am recuperat! Desi au trecut 100 de zile tot suntem amanati ....toti sunt niste escroci care profita de naivitatea oamenilor!! Din asta traiesc ei si o duc bine , daca tara asta nu ar fi asa delasatoare si nu ar mai permite sa existe asemenea escroci poate ar fi mai bine !!asa ca mare grija la aceasta firma!!!NEW JOB DIVERS CONSULTING

    RăspundețiȘtergere
  3. MARE TEAPA CU FIRMA VYD OFFER LOGIC DIN PITESTI

    Sunt niste escroci de mare clasa,hartiile facute in tara te poti sterge cu ele la fund imediat ce treci granita! sunt numai aberatii si vorbe false ale acestei doamne care lucreaza sub diferite identitati,care sustine ca are colaborari cu firme din Italia ce nu au nici o treaba cu firma vyd offer logic pitesti sau cel putin unele nici nu exista, care are oferte de munca in toate domeniile si peste tot si mai bune ca in Romania iar cand treci granita ajungi un sclav maltratat de persoanele la care ajungi si iti spun ca aici treaba sta altfel decat sperai tu, plus ca pe acele oferte se abereaza cu programul de lucru si cu banii castigati, sa fii multumit daca vei ajunge cumva la un loc de munca gasit cu chiu cu vai de tine insuti sau de alte persoane ce asteapta sa le platesti comisioane, asta dupa ce ai platit 'n' comisioane la alte persoane(exclus cele platite la firma)si daca vei scapa cu 14-15 ore de lucru in conditii de stres si cazare mizera.
    asta e adevarul cu aceasta firme care printre multe altele ofera vise, in traducere libera: VYD OFFER LOGIC= LOGIC, OFER VYD(adica, e logic ca va ofer nimic)
    este o mare mare escrocherie,sa imi spuna cineva unde gasesti in italia program de 8 ore ca badanta,asa cum scrie pe rahaturile de oferte ale acestei firme.....ca badanta stai toata ziua in fundul unei babe sau mos,sa te sacaie la cap,sa te speli cu strictete,sa mananci restrans si numai macaroane...greu se gaseste cineva care sa fie cat de cat dar 8 ore nu exista asa ceva.....sa se duca dansa sa spele babe si mosi la fund,sa stea inchisa 24 din 24,sa faca curatenie si mancare,sa fie sacaita si stresata pe 600 de euro si apoi sa vina sa vorbeasca ca ii place munca in italia,habar nu are ce vorbeste,ea habar nu are cand trimite oameni pe mana unor nenorociti (cica colaboratorii firmei)unde ajung aceste persoane,o adevarata mafie.Feriti-va de aceste firme care promit minuni in straintate pentru ca nu exista asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna eu am auzit de firma sc.plasare internationala de munca srl ca au dus oameni in strainatate, mi-am facut si eu contract la sf lunii martie si m-au sunat saptamana trecuta pentru un contract ca sudor in austria

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost in urma cu 2 saptamani la firma sc.European Job Experience Team pentru un loc de munca in strainatate iar azi am fost sunat ca mi sa oferit un job in austria la agricultura, plecarea am inteles ca e saptamana viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. la firma sc.Human Resources Premium Selection a fost un prieten si i sa oferit un loc de munca in austria la o ferma, saptamana viitoare o sa plece..

    RăspundețiȘtergere
  7. eu am apela la o firma din brasov sc.labor market development pentru un loc de munca in strainatate si mi sa oferit un contract in austria la o fabrica, in luna mai e plecarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. toti vrem sa plecam unde este mai bine stiu o firma firma sc.Labor Market Development am inteles ca e ok a plecat un prieten cu ei in austria ca ajutor bucatar o sa ma interesez sa plec si eu

    RăspundețiȘtergere
  9. Problema este mai complicata. In discutie este vorba de legea 156/2000. Prim-tzeparul Adrian Nastase in numai 4 luni a modificat singur legea asa ca nimeni nu-i mai controleaza. O43/2002, HG850/2002 si L592/2002. De restul au avut grija firmele in contract.

    RăspundețiȘtergere